De allergoloog
De Auteur van het volgende artikel is A.P.H. Jansen, internist-allergoloog werkzaam in de Allergologie Praktijk Arnhem.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in maart 2009.
Lees hier het artikel De allergoloog
De Auteur van het volgende artikel is A.P.H. Jansen, internist-allergoloog werkzaam in de Allergologie Praktijk Arnhem.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in maart 2009.
Lees hier het artikel De allergoloog
In het algemeen: Alle kant- en klaar producten die sporen van de volgende lijst bevatten (zoals soepen,sausen, pannenkoekenmix, poffertjesmix, broodsoorten, bouillonblokjes, koekjes, koek etc. etc), alle mengkruiden, alle exotische vruchten , alle zaden en alle pitvruchten.
NB : Deze lijst is zo volledig mogelijk gemaakt. Er komen echter nog steeds voedingsmiddelen bij die een kruisreactie geven met latex.
Sommige fruitsoorten kunnen wel gegeten worden als ze bijvoorbeeld gekookt zijn. Meer informatie hierover kunt u vragen aan uw behandelend arts of diëtiste.
In het kwartaalblad Allergie& Voeding van Stichting Voedselallergie is in het septembernummer 2018 het volgende artikel verschenen: Kruisreacties met latex